© Goldfish

Preluarea fara permisiune intra sub incidenta Legii Drepturilor de Autor.

marți, 21 decembrie 2010

Cum să aranjăm masa cu ocazia primirii oaspeţilor

Pentru a crea o atmosferă plăcută, trebuie să ţinem seama de câteva lucruri importante:
- invitaţiile să fie făcute cu atenţie, pentu ca oaspeţii să se întâlnească cu plăcere, sau, dacă abia cu această ocazie se cunosc, să constituie un eveniment plăcut;
- locuinţa trebuie să aibă un aspect deosebit de îngrijit, totul să fie ordonat şi să capete o înfăţişare sărbătorească;
- tot ce oferim oaspeţilor - aperitive, mâcăruri sau dulciuri să fie de bună calitate şi frumos prezentate;
- să se ţină seama de numărul de persoane;
- dacă se aşează mai multe mese una lângă alta să fie de aceeaşi înălţime şi lăţime;
- masa să fie uniform luminată;
- scaunele să fie confortabile;
- tacâmurile se aşează astfel: lingura de supă şi cuţitul la dreapta farfuriilor, furculiţa în stânga, linguriţa pentru desert în faţa farfuriei;
- paharele se aşează în faţa farfuriilor în ordine crescătoare de la dreapta spre stânga;
- bolurile pentru salată se pun în faţa farfuriilor spre stânga;
- şerveţelul se poate pune pe farfurie sau la stânga farfuriei pliat în diferite forme;
- aperitivele se aduc la masă pe platouri, servindu-se fiecare invitat;
- platourile cu friptură se oferă cu mâna stângă, prin partea stângă a invitatului;
- băuturile se servesc din partea dreaptă cu mâna dreaptă.

Trebuie ştiut că ceea ce trebuie servit cald să fie cald, fierbinte, nu călduţ, iar ceea ce trebuie mâncat sau băut rece să fie într-adevăr rece.

O contribuţie deosebită la crearea unei ambianţe plăcute o aduce calitatea conversaţiei, sinceritatea, voia bună, armonia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Web Analytics