© Goldfish

Preluarea fara permisiune intra sub incidenta Legii Drepturilor de Autor.

joi, 30 decembrie 2010

Plăcintă cu brânză dulce, însiropată


Este o plăcintă delicioasă.

- 500 g foi de plăcintă,
- 500 - 600 g brânză dulce de vacă,
- 3 ouă,
- 250 g de zahăr,
- 150 g unt,
- zahăr vanilat,
- coaja rasă de la o lamâie
- sare, puţin griş.

Cum se procedează:
Se amestecă brânza cu ouăle (bătute ca pentru omletă), un praf de sare, 1-2 linguri de zahăr (din cele 250 g) şi zahărul vanilat.
Se topeşte untul.
Cu o jumătate din cantitatea de foi se tapetează tava (pachetele cu foi de plăcintă au în general 12-14 foi; se poate să scrie şi pe pachet) astfel:
-  se unge tava cu unt, se pune o foaie, se toarnă puţin unt, repartizându-l cât mai uniform, apoi a doua foaie, unt şi se continuă până se aşează jumătate din foi;
-  se presară peste ultima foaie puţin griş, se întinde brânza în mod egal şi se acoperă cu restul de foi, stropindu-le pe fiecare în parte cu unt.

Se taie plăcinta în romburi sau pătrate mai mari (cu grijă să nu se deplaseze foile).
Dacă a mai rămas unt, se toarnă între  bucăţile de plăcintă.

Se dă plăcinta la cuptor (încălzit din timp) circa 45 minute până se rumeneşte.
Între timp se face un sirop din 250 ml apă, zahărul rămas şi coaja rasă de lamâie.
Când plăcinta s-a copt, se scoate tava, se toarnă siropul strecurat şi fierbinte printre bucăţile de plăcintă şi se dă iar la cuptor 5 - 10 minute, până se absoarbe tot siropul.

Se lasă plăcinta să se răcorească, se scoate din tavă, se aranjează pe un platou bucăţile una lângă alta (fără a se suprapune).

2 comentarii:

Anonim spunea...

ms mult,foarte buna!

Anonim spunea...

va recomand aceasta reteta.usor de facut si f. gustoasa.un deliciu.mii de multumiri!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Web Analytics